Hoe voelt het om autisme te hebben?

17-03-2015

Kom zelf beleven hoe het is om autisme te hebben. Op woensdag 1 april a.s. kunt u van 13.00 tot 17.00 uur tijdens een informatiemarkt en workshops beleven wat het betekent om zelf autisme te hebben. Van 28 maart tot en met 4 april is het nationale Autismeweek. Dit jaar is het thema ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’. Iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met autisme of meer wil weten hierover is van harte welkom. De locatie is ’t Wijkhuis in Den Helder, Texelstroomlaan 5.

Informatiemarkt en workshops

De informatiemarkt en workshops zijn interactief en staan in het teken van beleving. Een van de workshops die u kunt volgen is het AutismeBelevingsCircuit, een unieke ervaring. Door het uitvoeren van opdrachten komt u terecht in de gevoelswereld van autisme. U leert autisme te begrijpen door het zelf te voelen. Het AutismeBelevingsCircuit is een product van Autisme Centraal.

Er is een spreker aanwezig, die vanuit haar persoonlijke ervaring en beleving over autisme vertelt. Zo geeft zij bijvoorbeeld in foto’s weer hoe zij mensen beleeft. Er is alle ruimte om met haar in gesprek te gaan en vragen te stellen.

Op de informatiemarkt kunt u ervaringen uitwisselen en uw vragen stellen aan professionals. U vindt hier o.a. informatie over welke vormen van autisme er zijn, behandelmogelijkheden en hoe je er mee om kunt gaan.

Praktische informatie workshops en informatiemarkt

Wanneer: Woensdag 1 april 2015

Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Voor wie: Iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met autisme of meer wil weten hierover is van harte welkom!

Waar: ’t Wijkhuis Den Helder, Texelstroomlaan 5.
De toegang is gratis. De workshops zijn vrij toegankelijk, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Autismeweek

Het thema van de Autismeweek (28 maart/4 april) vraagt om aandacht voor het onbegrip waar mensen met autisme mee te maken hebben. Tijdens deze week worden er in het hele land activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor autisme. Meer informatie is te vinden op: www.autismeweek.nl

Convenant autisme

Deze informatiemarkt wordt georganiseerd door het convenant autisme. De samenwerkende organisaties zijn: Actie Zorg, Autstekend, De Brijderstichting, Carehouse, De Waerden, Esdégé Reigersdaal, GGZ Noord-Holland-Noord, Heliomare, InsideAut, Humanitas, Leekerweide, Lijn5, Magicmaker, MEE Noordwest-Holland, NVA, PAS , Parlan, Philadelphia, Raphaëlstichting, Gedragpunt, RIBW West-Friesland, Simetri, ’s Heeren loo, Steunpunt autisme, Stichting de Praktijk, Triversum, en Voorzet.

 

terug naar het overzicht
Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print