Nieuws

Leren leven met de gevolgen van Parkinson... hoe doe je dat?

04-07-2016

Magentazorg start donderdag 9 september 2016 weer met een cursus om het welzijn van mensen met de ziekte van Parkinson te verhogen. Het zogeheten Patiënt Partner Educatie Programma (PPEP) leert deelnemers, patiënt en partner, beter om te gaan met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. De cursus is er met name op gericht om psychische en sociale problemen te verminderen.

Lees verder

Nieuwe bestuurder Jeltje Schraverus

02-12-2015

De nieuwe voorzitter raad van bestuur is bekend. Vanaf 1 januari 2016 staat Jeltje Schraverus aan het roer van de zorgorganisatie Magentazorg, waarvan thuiszorgorganisatie Actiezorg deel uit maakt.

Lees verder

Koop voordelig huishoudelijke hulp in met de dienstenvoucher

26-10-2015

Koop zelf uw huishoudelijke hulp in voor slechts €7,50 per uur! Dat kan in de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk met de nieuwe dienstenvouchers. Met een hoge korting op het uurtarief, wil de gemeente inwoners stimuleren om eventueel benodigde huishoudelijke hulp zelf in te kopen. Deze vouchers kunt u vervolgens gebruiken om de huishoudelijke hulp in te schakelen van Actiezorg.

Lees verder

Actiezorg ondertekent convenant Medicatieveiligheid

15-06-2015

Op woensdag 10 juni ondertekenden 25 organisaties het convenant ‘Medicatieveiligheid in de thuissituatie in de regio Noord-Holland Noord’. Een belangrijke stap richting de juiste voorschrijving, aflevering en gebruik van geneesmiddelen in de thuissituatie. Het convenant is tot stand gekomen door intensieve samenwerking van apothekers, huisartsen en thuiszorgorganisaties.

Lees verder

Hoe voelt het om autisme te hebben?

17-03-2015

Kom zelf beleven hoe het is om autisme te hebben. Op woensdag 1 april a.s. kunt u van 13.00 tot 17.00 uur tijdens een informatiemarkt en workshops beleven wat het betekent om zelf autisme te hebben. Van 28 maart tot en met 4 april is het nationale Autismeweek. Dit jaar is het thema ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’. Iedereen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met autisme of meer wil weten hierover is van harte welkom. De locatie is ’t Wijkhuis in Den Helder, Texelstroomlaan 5.

Lees verder

Deel deze pagina:   Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Facebook Deel via e-mail Print